Techniek

Hallo Happyhiker in spé!

Als je er over nadenkt om mee te doen met de Happy Hike maar nog niet helemaal weet hoe en wat we doen, kun je op deze pagina een goed idee krijgen van de technische kant van de Happy Hike.

Het hiken is een redelijk gemakkelijk onderdeel van de Happy Hike. Je zet een stapje na elk ander stapje. Maar om de randzaken in de vingers te hebben hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Een klassieke hike bepakking is max. 12 kilo.

Opdrachten

De opdrachten bij de Happy Hike lopen bijzonder uiteen in stijl. Geen enkele opdracht is hetzelfde als een eerder uitgevoerde opdracht. Hieronder hebben we een aantal oude opdrachten uitgelicht om jullie een idee te geven van wat we jullie kant op kunnen smijten qua routetechnieken.

Natuurlijk weet je als scout iets over kompas en kaart (toch?) Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je alle problemen Happy te lijf gaat en je je door niets en niemand laat tegenhouden! Stiekem kun je jezelf altijd even een opfriscursusje geven op de scoutpedia.

  

Bij sommige opdrachten moet je een puzzeltje oplossen of een bijzondere handeling doen voordat je een idee krijgt waar je heen moet.

  

Bij andere opdrachten kun je een kaartje krijgen en wat extra materialen om uit te vogelen hoe wat en waar je heen moet. Creativiteit wordt beloond!

Onze opdrachten bedenken we elk jaar opnieuw en daar valt eigenlijk maar één ding over te zeggen: we doen alleen maar dingen die we niet eerder gedaan hebben én ze zijn áltijd happy! Twee dingen dus.

Slapen

De twee nachtjes van het paasweekend brengen jullie in een zelfgemaakte slaapplek door. Dit kan een frietbuiltje zijn, of een tentje van jullie eigen ontwerp. Houdt er echter wel rekening mee dat jullie het zelf mee moeten nemen in jullie hikebagage. Hieronder een aantal voorbeelden.

    

Een klassiek frietbuiltje en een zelfgemaakt tentje

Koken

Op zaterdag krijgen jullie van ons een warme avondmaaltijd, op de zondag koken jullie je eigen meegebrachte avondeten op je eigen manier. Dit kan op een zelf gestookt houtvuurtje, met een campingbrandertje of op een andere manier. Je kunt zelf een brandertje maken van colablikjes of van een verfblik.

Op scoutpedia kun je nog veel meer technieken vinden en zelf hebben we al jaren onze techniek-pdf. En, nog een uit het stenen tijdperk: deze!

Heb je hierna nog steeds vragen: mail ons gerust.
Don’t worry, be prepared.